O PANTHEON konferenciji

PANTHEON konferencija je od 2004. godine najveći poslovno-edukativni događaj PANTHEON zajednice. Od 2004. godine, posetilo ga je više od 6000 učesnika u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji. Na događaju PANTHEON i gostujući stručnjaci predstavljaju novosti u programu i aktualne teme u zakonodavstvu i ekonomiji.

Događaj je takođe izvrsna prilika za različite poslovne susrete i umrežavanje. Na ovaj način se brojni partneri i sponzori imaju priliku da se predstave pre, za vreme i nakon događanja i da stvore nove poslovne prilike.

2019

PANTHEON konferencija – Digitalizacija 2019. u praksi

U maju 2019. godine više od 200 učesnika, gostiju i partnera družilo se i razmenilo iskustva na PANTHEON konferenciji. Centralna tema bila je Digitalizacija 2019. u praksi.

U plenarnom delu konferencije u uvodu predstavili smo alate za digitalizaciju uz PANTHEON i viziju budućnosti, a zaključili ga okruglim stolom na temu „Stanje digitalizacije i digitalna budućnost srpske privrede“.

Učesnici okruglog stola bili su:

  • Moderator okruglog stola – Dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu
  • Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju
  • Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu
  • Dr Đorđe Mitrović, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu
  • Nebojša Đurđević, direktor inicijative „Digitalna Srbija“
  • Borko Crnogorac, direktor Sektora za razvoj usluga za poslovne korisnike Telekom Srbija
  • Nena Lukić, direktor Datalab SR i dugogodišnji PANTHEON konsultant

Nastavak programa podelili smo na tri linije, Više od 20 predavača iz Datalaba i partnerskih kompanija predstavilo je metode i savete za uspešnu digitalizaciju za mala, srednja i velika preduzeća – od nabavke, prodaje, proizvodnje, kadrova i računovodstva.

2017

Međunarodna PANTHEON konferencija, 16.–17.11.2017., Portorož

Dvadesetogodišnjicu kompanije Datalab proslavili smo 16. i 17. novembra 2017. u Grand hotelu Bernardin u Portorožu.

Glavni cilj konferencije bio je da prikažemo efikasne metode i korake ka uspešnoj digitalnoj transformaciji. Pridružilo nam se više od 350 učesnika, koji su mogli da čuju savete za uspešnu digitalnu transformaciju u 36 zanimljivih predavanja.

Počasni gost konferencije bio je profesor Joe Peppard, stručnjak za digitalnu transformaciju preduzeća.

Jubilarni događaj završili smo glamuroznom holivudskom zabavom, na kojoj smo se uz dobru hranu i piće do dugo u noć zabavljali i plesali u društvu benda Tabu i maestralnih Koncert majstora iz Srbije.

PANTHEON konferencija, 23.3.2017. Beograd

U hotelu Radisson Blu Old Mil u Beogradu 23. marta 2017. godine održana je 3. PANTHEON konferencija u Srbiji na kojoj je prisustvovalo više od 200 prijavljenih učesnika, sponzora i predavača.

U uvodnom delu konferencije „Efikasna kontrola i nov model poslovanja„ brojni gosti i stručnjaci iz Datalaba, predstavili su osnovne gradivne elemente PANTHEON X u poslovanju 4.0 od prodaje preko nabavke do rezervnih procesa.

U nastavku programa održano je preko 20 različitih PANTHEON radionica i stručnih predavanja. Partneri su demonstrirali rešenja vezana za PANTHEON u okviru savetodavnog programa i u okviru izložbenih mesta.

Konferenciju smo završili tako što smo se sladili uz ogromnu tortu povodom dvadesetogodišnjice Datalaba.

2015

PANTHEON konferencija, 3.12.2015. Beograd

Trećeg decembra u BelExpo Centru u Beogradu, održana je 2. PANTHEON konferencija na temu „Zašto PANTHEON u oblaku?„, na kojoj je prisustvovalo više od 100 učesnika, sponzora i predavača.

Pored brojnih predavanja na temu noviteta i zakonskih promena u programu, akcenat je bio na predstavljanju novog rešenja PANTHEON Cloud zajedno sa Telekomom Srbija.

2012

PANTHEON konferencija, 22.6.2012. Beograd

PANTHEON konferencija kompanije Datalab, na temu „Aktivno znanjem do izlaza iz ekonomske i finansijske krize“ održana je 22. juna 2012. u Hotelu Holiday INN u Beogradu. Izvršni direktor Datalaba, Andrej Mertelj, zajedno sa svojim kolegama, predstavio je inovacije u PANTHEON poslovnom programu u prothodnoj godini. 

U nastavku događaja održana su predavanja o radu sa PANTHEONom, kao o mnogim drugim oblastima – računovodstvo, proizvodnja, poslovanje, porezi, prodaja, itd. 

2004–2011

PANTHEON konferencije – početak

PANTHEON konferencija kao edukativni događaj rasla je sa razvojem PANTHEON-a i njegovim sve većim brojem korisnika. .

Od prijatnog druženja i susreta sa partnerima, događaj je polako postao najveći PANTHEON događaj godine. Tokom prvih nekoliko godina, više od 200 učesnika je prisustvovalo brojnim predavanjima i opuštenoj žurci na večernjim događajima.

Događaj je, međutim, ubrzo dobio međunarodni karakter, pa se pored događaja u Sloveniji, događaj sada održava i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji.